Tavuk Graten
Malzemeler :
• 2,5 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış tavuk eti
• 1 su bardağı haşlanmış ve doğranmış mantar
• 1/2 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış havuç
• 1 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış patates
• Tuz-karabiber Beşamel sos:
• 2 yemek kaşığı tepeleme un
• 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
• 1/2 lt süt( 2,5 su bardağı)
• 1 yumurta-tuz-karabiber
• 1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri (üstü için)
hazırlanışı: 1. Bir kap içinde tavuk etleriyle sebzeleri karıştırın. Tuz ve karabiber serperek tatlandırın.2. Ölçülü un, tereyağı ve sütle beşamel sos hazırlayın. 1 yumurta, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Sosun 3/ 4’ ünü tavuklu içle karıştırın.3. Tavuklu içi, cam bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine kalan beşameli yayıp kaşarpeyniri serpin. Fırında üzerini kızartın.
TIKLA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

0 yorum:
Yorum Gönder